Stap 1: zoek in de zoekbalk op Google naar Google Analytics en klik de omcirkelde link aan (zie screenshot).

Stap 2: log in met je Google account. Indien je die niet hebt, klik dan hier.

Stap 3: klik op de knop hieronder bij de pijl en daarna op Meer onder aan de lijst.

Stap 4: scroll daarna naar beneden tot je dit ziet en klik op Aan de slag onder Google Analytics. Klik daarna op Aanmelden en u bent ingelogd in Google Analytics.

Basisstatistieken:

Hier ziet u enkele realtime statistieken van een website.

Als u op Overzicht onder het kopje Doelgroep klikt, kunt u aanklikken of u per uur, dag, week of maand de statistieken wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen er in een bepaalde periode uw website bezoeken.

Als u onder het kopje Acquisitie op Overzicht klikt, komt u op de pagina waar je kunt zien waar al uw bezoekers van de website vandaan komen.